Buradasın
Condensed ve evaporated milk farkı nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Condensed (şekerli yoğunlaştırılmış) süt ve evaporated (buharı alınmış) süt arasındaki temel farklar şunlardır:
- Şeker İçeriği: Condensed süt, %55 şeker içerirken, evaporated süt şekersizdir 13.
- Renk ve Lezzet: Evaporated süt, laktoz ve proteinin konsantrasyonu nedeniyle tan rengi ve hafif karamelize bir tada sahiptir 13. Condensed süt ise daha açık renklidir 1.
- Kullanım Alanı: Evaporated süt, kremsi bir doku ve zengin lezzet sağladığı için genellikle savory (tuzlu) yemeklerde kullanılır 24. Condensed süt ise tatlılar, pastalar, kekler ve içeceklerde tercih edilir 24.
- Hazırlanma Süreci: Her iki süt türü de sütün su içeriğinin %60'ının azaltılması ve ardından farklı işlemlerle elde edilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: