Tavuklu lahana sarması yapmak için gerekli malzemeler: yarım beyaz lahana; 2 parça tavuk göğsü; 1 adet soğan; 1 litre su; yarım su bardağından fazla pirinç; yarım su bardağı bulgur; 2 yemek kaşığı biber salçası; maydanoz, nane, dereotu; karabiber, kimyon, zeytinyağı, tuz. Yapılışı: 1. Bir tencerede 1 litre suyu kaynatın. 2. Kaynar suya lahana yapraklarını tek tek 1-2 dakika batırın ve kevgirli kepçe ile alın. 3. Pirinç ve bulguru yıkayıp kaba alın. 4. Soğanları küp küp doğrayıp, maydanoz, nane ve dereotunu ince ince kıyın. 5. 2 yemek kaşığı salçayı, zeytinyağını ve baharatları ekleyin. 6. Tavukları jülyen kesip harca karıştırın. 7. İçine bir miktar ılık su koyun. 8. Lahanaların içine tavuk koyarak sarın ve tencereye sırasıyla kat kat dizin. 9. Üzerine 2 su bardağı su, birkaç dilim limon ve zeytinyağı gezdirin. 10. Tencerenin üzerine uygun bir tabak kapatın ve 40 dakika pişirin. Tavuklu lahana sarması tarifi, farklı malzemelerle ve yöntemlerle de yapılabilir.