Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahanalı erişte yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı erişte 13;
- 1 orta boy beyaz lahananın yarısı 13;
- 5 yemek kaşığı tereyağı 13;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 13;
- 1 yemek kaşığı tuz 13;
- Yarım çay kaşığı karabiber 13;
- Haşhaş tohumu 1.
Yapılışı:
- Lahana yapraklarını incecik kıyın 13. Bir kaseye alıp tuz ve şekerle hafifçe ovalayarak harmanlayın 13. 30 dakika süzgeçte bekletin 13.
- Avucunuzun içinde sıkarak bir kaseye alın 1.
- 5 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin 13. Suyunu sıktığınız lahanayı ekleyip çok kısık ateşte 25-30 dakika süreyle karıştırarak pişirin 13.
- Erişteyi tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün 13.
- Lahanaya ekleyip karıştırın 13.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın 13.
- Üzerine haşhaş tohumu serpip servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: