Buradasın
Lahana yapraklarının sert olmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana yapraklarının sert olmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kaynar suda bekletme 13. Yapraklar, kaynar su dolu bir tencerede birkaç dakika bekletilerek yumuşatılabilir 13.
- Buharda pişirme 3. Lahana yaprakları, buhar tenceresi veya buhar kabında pişirilerek yumuşatılabilir 3.
- Limon suyuna batırma 3. Yapraklar, limon suyu içinde bekletilerek sertlikleri azaltılabilir 3.
- Derin dondurucuda bekletme 4. Hazırlanan lahana sarmaları, derin dondurucuda bekletilerek lahana yapraklarının daha esnek hale gelmesi sağlanabilir 4.
- Doğru haşlama 2. Lahanayı haşlarken sert bırakmamaya özen gösterilmeli ve damarları kalınsa bıçak yardımıyla temizlenmelidir 2.
Ayrıca, lahana sarmasının tencereye dizim şekli ve pişirme sırasında kısık ateş kullanılması da yaprakların sertleşmesini önleyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: