Lahana doğramak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Hazırlık: Lahananın dışındaki hasarlı, çürümüş veya sararmış yaprakları temizleyin. Lahanayı güzelce yıkayıp kurulayın. Kök kısmını keskin bir bıçakla çıkarın. 2. Doğrama: Sarmalık veya yemeklik doğrama: Lahanayı büyüklüğüne göre önce ikiye, sonra dörde ayırın. Salatalık veya mezelik doğrama: Lahanayı sebze soyacağı ile incecik şeritler halinde doğrayın. Turşuluk doğrama: Lahanayı iri yapraklar halinde veya ince ince doğrayarak turşuya hazırlayabilirsiniz. İpuçları: Uzun ve paslanmaz çelik bir bıçak kullanılması önerilir. Lahanayı doğramadan önce buzdolabında 10-15 dakika soğutmak, kesme işlemini kolaylaştırabilir. Kesilen yüzeylere limon sürmek, kararmayı önleyebilir.