Buradasın
Lahanalı tavuk sarma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahanalı tavuk sarma yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg karalahana 1
- 6 tavuk budu 1
- 3 salçalık kırmızıbiber 1
- 3 soğan 1
- 200 gr ufalanmış beyaz peynir 1
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1
- 3 su bardağı sıcak su 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt 1
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1
- 6 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın 1.
- Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın 1.
- Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin 1.
- Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin 1.
- Ocaktan alıp ılınmaya bırakın 1.
- Peyniri ilave edip karıştırın 1.
- Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın 1.
- Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın 1.
- Karışımı tavuk butlarının içine ve üzerine sürün 1.
- Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın 1.
- Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Kalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin 1.
- Arada fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin 1.
- 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: