Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzüm ve lahana sarması yapmak için gerekli malzemeler:
- lahana ve üzüm yaprağı 2;
- kıyma veya çok minik doğranmış kuş başı et 2;
- iki su bardağı pirinç 2;
- üç domates 2;
- bir kuru soğan 2;
- üç-dört sivri biber veya yeşil biber 2;
- yarım demet maydanoz 2;
- iki şer yemek kaşığı biber ve domates salçası 2;
- sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber 2.
Yapılışı:
- Lahana kaynamış suda yumuşatılır 2.
- Soğan, biber, domates ve maydanoz ince ince doğranır, diğer malzemelerle birlikte sarmanın harcı oluşturulur 2.
- Lahananın sapları tencerenin altına dizilir ve sarmalar sarılır 2.
- Çekilmemiş sumak kaynatılır ve ekşisini salması için 15-20 dakika bekletilir 2.
- Salçalı bir su yapılıp sumak suyuyla beraber sarmaların yarısına kadar su konulup pişirilir 2.
Üzüm ve lahana sarması yapmak için bir diğer tarif:
- Pirinç yıkanır ve süzülür, diğer malzemelerle birlikte iç harcı hazırlanır 3.
- Soğuyan yaprakların sert olan damarlı kısımları bıçak yardımıyla çıkarılır ve yapraklar iki parçaya kesilir 3.
- Hazırlanan iç harcı yaprakların içine koyarak sarılır ve tencereye yerleştirilir 3.
- Çok az tuz serpildikten sonra sarmaların hizasına kadar sıcak su eklenir ve su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir 3.
- Zeytinyağı küçük bir tavada ısıtılır ve salça ile kuru nane ilave edilerek karıştırılır 3.
- Sosu sarmaların üzerine eşit miktarda gezdirilir ve kapağı kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir 3.
Not: Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: