Köri soslu karnabahar pişirmek için gerekli malzemeler: 1 orta boy karnabahar; 1 tutam tuz; 4-5 dilim sarı çedar peyniri (uzun şeritler halinde kesilmiş); 2 çorba kaşığı un; 1 çorba kaşığı tereyağı; 2 çorba kaşığı toz köri; 1 tatlı kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı toz sarımsak; 2,5 su bardağı süt. Hazırlanışı: 1. Karnabaharı temizleyip çiçeklere ayırın ve yıkayın, tuz eklenmiş suda diri kalacak şekilde haşlayın. 2. Haşladığınız karnabaharları süzün ve orta boy bir fırın kabına dizin. 3. Sos için unu ve tereyağını tavaya veya ufak bir sos tenceresine alın, un sararıp hafif kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Köriyi, sarımsağı ve tuzu ekleyin, karıştırın. 5. Karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin, karıştırmayı hiç bırakmayın, topak olmasın. 6. Sos koyulaşıp fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve karnabaharların üstüne dökün. 7. 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. 8. Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üstüne peyniri serpin, peynir eriyene kadar fırında tutup alın. 9. Nefis yemeğimiz hazır, sıcak olarak servis edebilirsiniz.