Fırında mantarlı karnabahar yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet karnabahar; 2 adet taze soğan; 2 kase yabani mantar; 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş); 1 adet kırmızı biber; 5 yemek kaşığı zeytinyağı; 500 mililitre süt; 2 adet karanfil; 1 adet defne yaprağı; 2 tepeleme yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi; 150 gram taze kaşar peyniri; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Karnabaharları orta boy parçalara bölün ve buharda pişirin. 2. Soğanı küp şeklinde doğrayın, mantarları dilimleyin. 3. İki kaşık zeytinyağı eklediğiniz tavanızda önce soğanları biraz tuz ekleyerek soteleyin. 4. Mantarları ve ince dilimlediğiniz kırmızı biber ve taze soğanları ezilmiş sarımsak ve karabiberle tavaya ekleyip, yüksek ateşte mantarlar pişinceye kadar soteleyin. 5. Defne yaprağını karanfil tanesinin yardımıyla soğana saplayıp sütle beraber bir taşım kaynatın ve soğuması için kenara alın. 6. Sos tenceresinde erittiğiniz tereyağına unu ekleyip 40-50 saniye kavurun. 7. Sütün üçte birini kavrulan una ekleyip bir çırpıcı yardımıyla hızla çırpın. 8. Karışım homojen olduğunda kalan sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. 9. Muskat rendesini ekleyin. 10. Sos hafif kaynamaya başladığında ateşten alın. 11. Isıya dayanıklı fırın kabınıza dilimlediğiniz karnabaharları bir kat dizin, üzerine mantar ve beşamel sosunu dökün. 12. Bu şekilde bir kat daha hazırlayın. 13. En son kata karnabaharları dizip üzerine kalan beşamel sosunu yayın. 14. Rende kaşar peynirini ekleyin. 15. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip 180 C önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Alternatif