Karnabaharı en lezzetli şekilde pişirmek için aşağıdaki tarifleri deneyebilirsiniz: 1. Karnabahar Yemeği Tarifi: - Malzemeler: 1/2 baş orta boy karnabahar, 1 adet büyük boy havuç, 1 baş soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 silme yemek kaşığı un, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, su. - Hazırlanışı: Karnabaharı dallarına ayırıp yıkayın, havucu dilimleyin, soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede yağı kızdırıp soğanı kavurun, salçayı ekleyip karıştırın, toz biber ve unu ekleyip 1-2 dk daha kavurun. Karnabahar ve havuçları ekleyip karıştırın, üzerini geçecek kadar su koyup orta ateşte pişirin, tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. 2. Fırında Karnabahar Tarifi: - Malzemeler: 2 adet beyaz karnabahar, 4 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı kanola yağı, 1 adet küçük boy limon, 50 gr İçim Yarım Yağlı Yoğurt, tuz, karabiber. - Hazırlanışı: Fırını 220°C’de önceden ısıtın. Karnabaharları iri parçalar halinde kırın, saplarını ve yapraklarını ayırmayın. Kaynayan tuzlu suya atıp 1 dakika pişirdikten sonra sudan alın ve kurumaları için bekletin. Tencerede yağı kızdırıp sarımsakla birlikte renkleri dönene kadar pişirin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve fırına verin. 7 dakika pişirdikten sonra üzerlerine limon suyunu gezdirin, yanında yoğurt ile servis edin. 3. Karnabahar Kızartması Tarifi: - Malzemeler: 1 adet karnabahar, 1 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 su bardağı galeta unu (isteğe bağlı), tuz, karabiber, sıvı yağ. - Hazırlanışı: Karnabaharı haşlayın ve soğuması için bir kenara alın. Bir kasede un, tuz ve karabiberi karıştırın, başka bir kasede yumurtaları çırpın. Karnıbahar çiçeklerini önce un karışımına, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın. Derin tavada sıvı yağı ısıtıp karnıbaharları kızartın, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin.