Çükündür yemeği iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Çükündür Haşlaması (Gerede Bolu): - Malzemeler: 2 adet çükündür (kırmızı pancar), 2 lt su, 200 gr yoğurt, ¼ bağ maydanoz. - Yapılışı: Temizlenmiş pancarlar yaklaşık 2 litre suda 3-4 saat haşlanır. 2. Çükündür Mancarı (Zonguldak): - Malzemeler: 125 gram kıyılmış kuru soğan, 100 gram pazı, 100 gram ısırgan otu, 100 gram kırmızı mancar (pancar), 100 gram ıspanak, 200 gram pırasa, 50 gram kalın bulgur, 50 gram domates salçası, 70 gram sıvı yağ, 10 gram tuz, 10 gram karabiber, 1200 gram sıcak su. - Yapılışı: Büyük bir tencereyi ocağa koyarak ısıttıktan sonra sıvı yağı ve soğanları ekleyin.