Adi ceviz (Juglans regia) ile diğer ceviz türleri arasındaki bazı farklar şunlardır: Dağılım: Adi ceviz, doğal olarak Balkanlardan Güneydoğu Avrupa'ya, Orta Asya'ya, Himalaya'dan güneybatı Çin'e kadar uzanır. Yetiştirme: Adi ceviz, batı ve kuzey Avrupa'da, Amerika'da (tüm kıta), Asya'da (Çin), Güney Amerika'da (Şili) yaygın olarak yetiştirilir. Kullanım: Tazesi ve preslenmiş şekli, değerli yağı için yenir. Besin içeriği: 100 gram kabuklu adi ceviz, 15,2 g protein, 65,2 g yağ, 13,7 g karbonhidrat içerir. Cevizin diğer türleri arasında İran cevizi, İngiliz cevizi ve Kuzey Amerika kara cevizi bulunur.