Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolot peynirinin bazı özellikleri:
- Üretim: Genellikle tam yağlı inek, koyun veya keçi sütünden üretilir 125.
- Görünüm: Sarıımtırak renkte, yarı sert bir yapıya sahiptir 15.
- Erime Özelliği: Sıcaklığa maruz kaldığında erir ve uzar, soğukta ise sertleşir 125.
- Aroma: Kaşar peynirini andıran kendine has bir aroması vardır 12.
- Mineral ve Vitamin İçeriği: Kalsiyum, B12 vitamini ve protein açısından zengindir 14.
- Kullanım Alanı: En çok kuymak ve mıhlama yapımında kullanılır 145. Ayrıca, sıcak yemeklerde, pizzalarda, sandviçlerde ve kahvaltılarda da tercih edilir 145.
- Tuz Oranı: Genellikle hafif tuzlu bir tada sahiptir, ancak bu oran üretim yöntemine göre değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: