Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şırdan mayası, geleneksel peynir üretiminde sütün pıhtılaştırılması ve fermantasyon sürecinin başlatılması için kullanılır 12. Bu mayanın başlıca faydaları şunlardır:
- Lezzet ve Besin Değeri: Şırdan mayası ile yapılan peynirler, daha zengin bir tat ve daha yüksek besin değerlerine sahiptir 1.
- Sindirim: Mayadaki enzimler, peynirin içindeki proteinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur 12.
- Bağışıklık Sistemi: Probiyotik ve prebiyotik özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir 34.
- Uzun Ömürlü ve Dayanıklı: Doğal fermantasyon süreci, peynirlerin uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: