Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hem hamsi hem de palamut balığı sağlık açısından faydalıdır, ancak bazı açılardan farkları vardır.
Hamsi, yağda eriyen A ve D vitaminleri, doymamış yağ asitleri ve omega-3 açısından zengindir 13. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır, ani kalp ölümlerini azaltabilir 3. Ayrıca, hamsi kılçığıyla tüketildiğinde kalsiyum ve magnezyum açısından da önemli bir kaynaktır 4.
Palamut balığı ise yüksek protein ve D vitamini içerir, ayrıca sülfür, fosfor ve vanadyum açısından zengindir 13. Yaraların kapanmasına yardımcı olur, kan dolaşımını iyileştirir 3.
Sonuç olarak, her iki balık türü de beslenme düzenine dahil edilebilir ve tercih, kişisel sağlık ihtiyaçlarına göre yapılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: