Kebaplık pide (tırnaklı pide) yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı un; 2 su bardağı oda sıcaklığında su; 1 paket instant kuru maya; 1 tatlı kaşığı tuz; Bulamaç için: 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1/4 çay bardağı oda sıcaklığında su, 1/4 çay bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi. Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına alın, ortasına bir çukur açın. 2. Maya ve unun kenarlarına tuz serpin. 3. Oda sıcaklığında suyu azar azar ilave ederek karıştırın ve yoğurmaya başlayın. 4. Hamur yumuşak ve ele yapışır kıvamda olmalıdır. 5. Hamuru streç filmle kaplayarak 1 saat mayalanmaya bırakın. 6. Bu sırada bulamacı hazırlayın: Un, ılık ve sıcak su ile pekmezi karıştırın. 7. Mayalanan hamuru hafif yağlanmış ellerinizle havası alınarak un serpilmiş tezgaha alın ve birkaç tur daha yoğurun. 8. Hamuru 2 parçaya bölün, küçük 2 parçayı kebaplık pide, diğer parçayı ise susamlı ramazan pidesi yapmak için kullanın. 9. Büyük hamuru pişirme kağıdı üzerine alın, parmak darbeleriyle açarak üzerini bezle kaplayın ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın. 10. Kebaplık pideleri bulamaçla açıp parmak uçlarınızla çukurcuklar oluşturun. 11. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alarak 220 derecede 8-10 dakika pişirin. 12. Mayalanan diğer hamuru açıp üzerine baklava dilimi izleri oluşturun, pekmezli bulamacı sürüp susam serpin ve aynı fırında pişirmeye devam edin. Alternatif bir tarif: 6 su bardağı un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağına yakın ılık su ve tuz kullanarak hamur yoğurun. Mayalanan hamuru dörde bölün, merdaneyle açın ve parmak uçlarınızla şekillendirin. 250 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.