Kebap çeşitleri şunlardır: 1. Adana Kebap: Kuzu kıyması, kuyruk yağı, kırmızı biber ve baharatlarla hazırlanır, şişe geçirilerek ızgarada pişirilir. 2. Urfa Kebap: Adana kebaba benzer, ancak daha az baharatlıdır ve acısızdır. 3. Şiş Kebap: Kuzu veya dana etinin kuşbaşı doğranarak şişe dizilip ızgarada pişirilmesiyle yapılır. 4. İskender Kebap: Döner kebabın tereyağı ve domates sosuyla servis edilmesiyle oluşur. 5. Cağ Kebabı: Kuzu etinin yatay bir şişte ağır ağır pişirilmesiyle yapılır. 6. Testi Kebabı: Kuzu veya dana eti, sebzeler ve baharatlar ile birlikte bir testi içinde pişirilir. 7. Beyti Kebap: Kuzu kıyması veya kuşbaşı etin, ince lavaşa sarılması ve ızgarada pişirilmesiyle yapılır. 8. Patlıcan Kebabı: Dilimlenmiş patlıcanlar ve kıyma şişe dizilerek ızgarada pişirilir. 9. Balaban Kebap: İskender kebabına benzeyen, kuzu etinin özel soslarla ve yoğurtla servis edilmesiyle hazırlanan bir kebap türüdür.