Buradasın
Kebaplık pide nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebaplık pide (tırnaklı pide) yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 2;
- 2 su bardağı oda sıcaklığında su 2;
- 1 paket instant kuru maya 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- Bulamaç için: 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1/4 çay bardağı oda sıcaklığında su, 1/4 çay bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi 2.
Yapılışı:
- Unu yoğurma kabına alın, ortasına bir çukur açın 2.
- Maya ve unun kenarlarına tuz serpin 2.
- Oda sıcaklığında suyu azar azar ilave ederek karıştırın ve yoğurmaya başlayın 2.
- Hamur yumuşak ve ele yapışır kıvamda olmalıdır 2.
- Hamuru streç filmle kaplayarak 1 saat mayalanmaya bırakın 2.
- Bu sırada bulamacı hazırlayın: Un, ılık ve sıcak su ile pekmezi karıştırın 2.
- Mayalanan hamuru hafif yağlanmış ellerinizle havası alınarak un serpilmiş tezgaha alın ve birkaç tur daha yoğurun 2.
- Hamuru 2 parçaya bölün, küçük 2 parçayı kebaplık pide, diğer parçayı ise susamlı ramazan pidesi yapmak için kullanın 2.
- Büyük hamuru pişirme kağıdı üzerine alın, parmak darbeleriyle açarak üzerini bezle kaplayın ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın 2.
- Kebaplık pideleri bulamaçla açıp parmak uçlarınızla çukurcuklar oluşturun 2.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alarak 220 derecede 8-10 dakika pişirin 2.
- Mayalanan diğer hamuru açıp üzerine baklava dilimi izleri oluşturun, pekmezli bulamacı sürüp susam serpin ve aynı fırında pişirmeye devam edin 2.
Alternatif bir tarif:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: