Buradasın
Kebaplık pide nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebaplık pide yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram un 2
- 1 paket instant maya 23
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı şeker 23
- 300 ml ılık su 2
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 300 gram kıyma (tercihen kuzu veya dana) 23
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 2
- 1 adet yeşil biber (ince doğranmış) 2
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış) 2
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 23
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) 2
Hazırlanışı:
- Un, tuz, şeker ve instant mayayı bir kapta karıştırın 2.
- Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın 2.
- Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun 2.
- Son olarak, zeytinyağını ekleyip hamuru 5-10 dakika daha yoğurun 2.
- Hamurun üzerini bir bezle örtüp, sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 23.
- İç harcı için bir tavada az miktarda yağ ekleyerek soğanı pembeleşinceye kadar kavurun 2.
- Ardından kıymayı ekleyin ve rengi değişene kadar pişirin 2.
- Daha sonra doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin 2.
- Biber salçasını, tuzu, karabiberi ve pul biberi de ekleyerek karıştırın 2.
- Karışımı birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın 2.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu bir yüzeyde merdane ile açın 2.
- Hamurun ortasına iç harcını yerleştirin 2.
- Kenarlarını kapatıp, pide şeklini vermek için iki yanını birleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kebap pidelerini 15-20 dakika kadar pişirin 2.
- Pidelerin üzeri altın rengini aldığında fırından çıkarın 2.
Servis önerisi olarak, kebap pidelerini sıcak servis edip yanında yoğurt, salata veya acılı ezme sunabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: