Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'in en meşhur dolması kuru patlıcan dolmasıdır 3.
Malzemeler:
- 25 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan 3;
- 15 adet kurutulmuş dolmalık biber 3;
- 4-5 adet orta boy kuru soğan 3;
- 3 baş sarımsak 3;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 3;
- 2 su bardağı dolmalık pirinç 3;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 3;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 3;
- Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz 3;
- 2 adet limonun suyu 3.
Hazırlanışı:
- Kurutulmuş patlıcanlar ve biberler kaynar suda haşlanır 3.
- İnce kıyılmış soğan ve sarımsaklar zeytinyağında kavrulur, salçalar eklenir 3.
- Yıkanıp süzülen pirinçler tencereye alınır ve 3-4 dakika kavrulur 3.
- İki su bardağı sıcak su eklenir, baharatlar ve toz şeker ilave edilir 3.
- İç harç, patlıcan ve biberlere doldurulur, tencereye dizilir 3.
- Üzerine tuz, dolma taşı ve kaynar su eklenir, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir 3.
- Limon suyu eklenerek bir süre daha pişirilir 3.
Ayrıca, Antep usulü mumbar dolması da Gaziantep'in yöresel yemekleri arasında yer alır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: