Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çökertme kebabının püf noktaları şunlardır:
- Patateslerin ince kesilmesi ve çıtır kızartılması 12. Patatesleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayıp, bol suda duruladıktan sonra nişasta ile harmanlayarak kızartmak önerilir 1.
- Etin marine edilmesi 14. Eti uzun ve ince şeritler halinde kesip, zeytinyağı, soğan, süt, soda ve baharatlarla marine etmek, en az 1 saat buzdolabında dinlendirmek gerekir 14.
- Etlerin yüksek ateşte pişirilmesi 2. Etleri kızartmak için döküm tava ve az miktarda sıvı yağ kullanmak önemlidir 1.
- Domates sosunun hazırlanması 4. Tereyağında kızdırılan domates ve pul biberle yapılan sos, kebabın lezzetini artırır 4.
- Servis önerisi 5. Kebabı, çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve kızarmış domates ile servis etmek önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: