Beyran çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1/2 kilogram kuzu gerdan; 1 su bardağı pirinç; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı toz biber; 4 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Kuzu gerdanı geniş bir tencereye alın, üzerine etlerin hizasına gelecek kadar su ekleyin. 2. Orta-kısık ateşte, harlı bir şekilde kaynatmadan pişirmeye başlayın. 3. Et pişerken su üzerine köpük birikecektir, bir kevgir veya kepçe yardımıyla devamlı olarak bu köpüğü temizleyin. 4. Pişen etin suyunu ayrı bir tencereye aktarın ve tekrar kaynatın. 5. Kaynayınca pirinci ekleyerek yumuşayana kadar pişirin ve tuzunu ilave edin. 6. En az 1 saat pişen etleri didikleyin. 7. Ayrı bir tavada tereyağı, toz biber ve sarımsağı kavurun. 8. Çorbanın üzerine ilave edin, etleri de ekleyin ve biraz tıkırdatıp altını kapatın. 9. Kaynamış olan et suyunu kaselere paylaştırın. Püf noktaları: Etler en iyi şekilde kısık ateşte ve uzun saatler boyunca pişer. Çorbayı et suyu ile haşlamak lezzeti artırır. Pirinç miktarını nişasta miktarını azaltmak için önceden sudan geçirip süzün. Servis önerisi: Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpilebilir.