Barbunya en güzel şekilde zeytinyağlı olarak pişirilebilir. İşte gerekli malzemeler ve yapım aşamaları: Malzemeler: - 500 gr taze barbunya; - 1 adet soğan; - 1 adet havuç; - 2 adet patates; - 3 adet domates; - 1 diş sarımsak; - 2 yemek kaşığı domates salçası; - 3 su bardağı su; - 4 yemek kaşığı zeytinyağı; - Tuz, karabiber. Yapım aşamaları: 1. Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip yumuşatın. 2. Havucu ekleyin ve kavurun, ardından patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Sarımsağı ekleyip çevirin ve ardından barbunyayı ekleyin. 4. Salçayı ve 2 adet domatesi ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 5. Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatın ve 12-15 dakika pişirin. 6. Süre dolunca kapağını açın ve 1 adet domatesi ekleyip dinlendirin. Ayrıca, kuru barbunya da önceden haşlanarak pişirilebilir.