Gürcü barbunya tarifi için gerekli malzemeler ve pişirme yöntemi şu şekildedir: Malzemeler: - 1 kilo barbunya fasülye - 1 demet maydanoz - 3 tane pırasa sapları - Yarım demet kinzi - Yarım demet taze nane (kuruda olabilir) - 5 diş sarımsak - Acı biber ya da pul biber - Erik ekşisi ya da nar ekşisi Hazırlanışı: 1. Akşamdan ıslatılan barbunyayı ateşe koyup pişirin. 2. Bu arada maydonoz, pırasa, kinzi ve naneyi ince ince kesin. 3. Sarımsakları da ince ince kesin. 4. Barbunya pişince suyu azaldıysa sıcak su katarak kıvamını ayarlayın, katı olmasın hafif sulu olsun. 5. Kesilen malzemeleri üzerine dökün, biberini ekleyin ve 5 dakika hepsini kaynatın. 6. Varsa ekşi katın, yoksa da olur. Ayrıca, barbunya yemeği için zeytinyağlı Gürcü fasülyesi tarifi de mevcuttur.