Orjinal pastane usulü kandil simidi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 yumurtanın sarısı - 2 çorba kaşığı yoğurt - 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi - 2 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 125 gr eritilmiş tereyağı (veya margarin) - Yarım çay bardağı sıvı yağ - 2 çay kaşığı kabartma tozu - 3 su bardağı un - 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı) - Üzeri için: 1 yumurta beyazı, susam, çörek otu Yapılışı: 1. Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın. 2. Un, kabartma tozu ve mahlebi (varsa) ekleyerek yoğurmaya başlayın. 3. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tezgah üzerinde uzatarak simit şeklini verin. 5. Simitleri önce yumurta akına, ardından susama ve çörek otuna bulayın. 6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. 7. Soğuduktan sonra servise hazır hale getirin.