Buradasın
Orjinal pastane kandil simidi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal pastane usulü kandil simidi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 yumurtanın sarısı 1
- 2 çorba kaşığı yoğurt 1
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1
- 2 tatlı kaşığı şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 125 gr eritilmiş tereyağı (veya margarin) 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
- 2 çay kaşığı kabartma tozu 1
- 3 su bardağı un 1
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı) 1
- Üzeri için: 1 yumurta beyazı, susam, çörek otu 1
Yapılışı:
- Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın 1.
- Un, kabartma tozu ve mahlebi (varsa) ekleyerek yoğurmaya başlayın 1.
- Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tezgah üzerinde uzatarak simit şeklini verin 1.
- Simitleri önce yumurta akına, ardından susama ve çörek otuna bulayın 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kontrollü bir şekilde pişirin 1.
- Soğuduktan sonra servise hazır hale getirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: