Buradasın
Orjinal pastane kandil simidi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal pastane usulü kandil simidi yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 1;
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı mahlep 1;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su 1.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Yoğurma kabında margarin, tereyağı, toz şeker, mahlep, tarçın, tuz, kabartma tozu ve yumurtaları karıştırın 1.
- Unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayın 1.
- Çeyrek çay bardağı suyu ilave edin ve unun geri kalanını ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin ve tezgaha dizin 1.
- Susamlı simitler için hamurları su dolu kaba batırıp bolca susama bulayın 1. Sade simitler için ise yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 1.
- Simitleri 180 derece fırında yarım saat pişirin 1.
Fırından çıkıp soğuduktan sonra kandil simitleriniz servise hazırdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: