Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşi mayalı simidin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz mayalanma 13. Yeterli mayalanma olmadığında, ekmek kabarmaz ve sonuç olarak sert bir dokuya sahip olur 1.
- Yetersiz nem 1. Hamurun kuru kalması, sert bir ekmekle sonuçlanır 1.
- Un tipi ve kalitesi 1. Tam buğday unu gibi lifli unlar, daha yoğun bir dokuya neden olabilir 1.
- Fırın sıcaklığı ve süresi 1. Fırın sıcaklığı yetersiz veya pişirme süresi uzun olduğunda, ekmeğin iç kısmı yeterince pişmez ve sert bir kıvamda kalır 1.
- Sıcağa maruz kalma 35. Ekşi mayalı hamur sıcağa maruz kaldığında içindeki alkol uçar, kabuğu sertleşir 35.
Simidin yumuşak olması için katlama süresinin artırılması, daha fazla mayalandırma yapılması veya beyaz un kullanılması önerilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: