• Buradasın

    İstanbul simidinin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İstanbul simidinin içine herhangi bir malzeme konmaz, çünkü İstanbul simidi dışı ile öne çıkan bir simit türüdür 25.
    İstanbul simidinin dışı şu malzemelerle kaplanır 234:
    • üzüm, keçiboynuzu, incir veya dut pekmezi 23;
    • susam 234.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İstanbul simidi neden farklı?

    İstanbul simidinin farklı olmasının sebebi, şeklinin ve reçetesinin diğer simit türlerinden farklı olmasıdır. İstanbul simidi, buğday unu, su, tuz, yaş maya, pekmez (üzüm, keçiboynuzu, incir, dut) ve susam kullanılarak yapılır. Simidin ayırt edici özelliği, hamurunun çift fitil örgü şeklinde olmasıdır. Ayrıca, simidin yapımında unun, susamın kalitesi, fırın sıcaklığı ve ustanın becerisinin yanında hamuruna lezzet katan suyun ve simidin pişmeden bandırıldığı pekmezin de kalitesi önemli rol oynar.