• Buradasın

    SebzeYemekleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabak çentmesi nasıl yapılır?

    Kabak çentmesi yapmak için gerekli malzemeler: 4 orta boy kabak; 2 orta boy domates; 2 biber; bir tutam maydanoz ve dere otu; zeytinyağı; kırmızı toz biber; tuz; 1 çay bardağı su. Yapılışı: 1. Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. 2. Doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin, iki dakika çevirin. 3. Çentilmiş (küp doğranmış) kabakları, tuzu ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin. 4. Altını kısın, kapağını kapatın ve kabak suyunu bırakana kadar beş dakika bekleyin. 5. Kabak suyu azalınca bir çay bardağı su ekleyin, kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. 6. En geç on dakikaya pişecektir. 7. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz. Kabak çentmesi tarifi, yörelere göre değişiklik gösterebilir; örneğin, Antalya mutfağında yapılan versiyonunda soğan ve sarımsak da kullanılır.

    Karadeniz'in en meşhur sebze yemeği nedir?

    Karadeniz'in en meşhur sebze yemeği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklar, karalahana çorbasını Karadeniz'in en meşhur sebze yemeği olarak belirtmektedir. Diğer bir görüşe göre ise karalahana sarması, Karadeniz'in en meşhur sebze yemeklerinden biridir. Ayrıca, fasulye turşusu kavurması da Karadeniz Bölgesi'nde oldukça meşhurdur. Karadeniz'in meşhur sebze yemekleri arasında dibile ve kavurmalar da önemli bir yer tutar.

    Çokça barbunya pilaki nasıl yenir?

    Barbunya pilaki, genellikle soğuk olarak servis edilir. Servis önerileri: Zeytinyağlı barbunya pilaki, pilav ile birlikte sunulabilir. Biber dolması veya makarna da yanına eklenebilir. Üzeri, ince kıyılmış maydanoz ile süslenebilir. Limonla birlikte servis edilmesi önerilir.

    Mercimekli karnabahar ve brokoli yemeği nasıl yapılır?

    Mercimekli karnabahar ve brokoli yemeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 1 adet karnabahar; 1 su bardağı yeşil mercimek; 1 adet soğan; 1 yemek kaşığı salça; Zeytinyağı; Tuz, karabiber. Yapılışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayıp tavada kavurun. 2. Üzerine yıkanmış yeşil mercimeği ekleyin ve karıştırın. 3. Salçayı ilave edin ve tekrar karıştırın. 4. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 5. Yeşil mercimek hafif pişecek kıvama geldiğinde, ince ayıkladığınız karnabaharı ekleyin. 6. Baharatlarını ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. 7. Karnabahar hafif pişince altını kapatın. Alternatif Tarif: Yeşil mercimekli karnabahar / brokoli salatası. Not: Tarifler, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Şakşuka patatesli nasıl yapılır?

    Patatesli şakşuka yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet patates; 2 adet patlıcan; 3 adet yeşil biber; 1 adet kabak; 1 adet kapya biber; 4 adet domates; 6 diş sarımsak; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın ve tuzlu su dolu bir kaba alıp, acı sularının geçmesi için beklemeye alın. 2. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın. 3. Tüm sebzeleri ayrı ayrı olacak bir kızartma tavasında kızdırdığınız sıvı yağda kızartın. 4. Sosu için gerekli olan domatesleri minik minik doğrayın. 5. Bir sos tavasına/tenceresine aldığınız zeytinyağında domatesleri hafifçe kavurmaya başlayın. 6. Üstüne rendelenmiş sarımsak, tuz ve şekeri de ekledikten sonra kapağını kapatın ve sos kıvamına gelene dek, ara ara karıştırarak pişirin. 7. Hazırladığınız sosu, kızarttığınız sebzelerin üstüne gezdirin ve ister bu şekilde ister de sosla harmanladıktan sonra servis edin. Pişirme önerisi: Patlıcanları ayçiçek ve zeytinyağını karıştırdığınız kızgın yağda ya da fritözde de kızartabilirsiniz. Sebzeleri aynı anda kızartma yağı içerisine atmamaya özen gösterin. Servis önerisi: Acı biberli sos ve taze kekikle servis edebilirsiniz.

    Portakallı lahana kavurması nasıl yapılır?

    Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi: Malzemeler: 450 gr Brüksel lahanası; 30 gr tereyağı; 2 arpacık soğan; 1 portakalın rendelenmiş kabuğu; Yarım su bardağı portakal suyu; 1 yemek kaşığı limon suyu; Tuz ve taze çekilmiş karabiber. Yapılışı: 1. Lahanaların dış kabuklarını temizleyip yıkayın. 2. Tuz ilave ettiğiniz kaynayan suda veya buharda pişirin. 3. Tereyağını tencereye alın, eriyince küçük doğradığınız soğanları iyice kavurun. 4. Lahanaları ekleyip soteleyin. 5. Portakal kabuğu ve suyunu ekleyip 2 dakika pişirin. 6. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin, karıştırın. 7. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 8. İsteğe göre sıcak veya ılık servis yapın. Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi: Malzemeler: 400 gr Brüksel lahanası; 1 adet orta boy soğan; 1 adet orta boy havuç; 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı; Yarım portakal kabuğunun rendesi; 1 portakalın suyu; Yarım tatlı kaşığından az tuz. Yapılışı: 1. Lahanaların dış yapraklarını temizleyip bir kapta suya atın, temizledikten sonra bir kat daha yıkayın ve süzün. 2. Piyazlık doğranmış soğan ve parmak şeklinde doğranmış havuçları tencereye alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. 3. Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirin. 4. Brüksel lahanasını ekleyip karıştırın. 5. Bir su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. 6. 5-6 dakika sonra portakalın yarısının kabuğunu rendeleyin, tuz ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. 7. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 8. Lahanalar piştiyse ocağı kapatın, pişmediyse biraz daha su ekleyip pişirin. 9. Soğutup servis edebilirsiniz.

    Zeytinyağlılar içinde en güzel hangisi brüksel lahana mı?

    Zeytinyağlılar içinde en güzel Brüksel lahanası olup olmadığı kişisel tercihlere bağlıdır. Brüksel lahanası, zeytinyağlı olarak yapıldığında lezzetli bir yemek haline gelir. Zeytinyağlı yemekler arasında Brüksel lahanası dışında birçok seçenek de bulunmaktadır, örneğin zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı bezelye veya zeytinyağlı enginar gibi.

    Havuçla en güzel ne yapılır?

    Havuçla yapılabilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: Havuçlu kek. Havuçlu pilav. Havuç çorbası. Havuçlu burger. Havuçlu rulo pasta. Ayrıca havuç, salatalardan tatlılara kadar birçok farklı tarifte kullanılabilir.

    Talia bebek balkabağı çorbası püresi nasıl kullanılır?

    Talia bebek balkabağı çorbası püresinin nasıl kullanıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak bebek balkabağı çorbası yapımında kullanılan malzemeler ve adımlar şu şekildedir: Malzemeler: 1 dilim balkabağı; 1 adet patates; 1 adet havuç; 1 yemek kaşığı irmik; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 3,5 su bardağı su. Yapılışı: 1. Balkabağı, patates ve havuç küçük küçük doğranır. 2. Suyla beraber sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. 3. İrmik eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır. 4. Üzerine zeytinyağı eklenip blendırdan geçirilir. 5. Ilıyınca bebeğe yedirilir. Bu tarif, 6. ayını sonbahar-kış mevsiminde bitirip katı gıdaya geçecek bebekler için uygundur.

    Evelik otu ile hangi yemekler yapılır?

    Evelik otu ile yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır: evelik çorbası; evelik sarması; yarpuzlu yoğurt çorbası; evelik yemeği. Ayrıca, evelik otu salatalar, mezeler, gözleme ve börek gibi hamur işleri ve dolmalarda da kullanılabilir. Evelik otunu tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.

    Barbunya Pilaki yaparken şeker konur mu?

    Evet, barbunya pilaki yaparken şeker konur. Zeytinyağlı yemeklere konulan şeker, yemeğin lezzetini artırır, ancak tatlılık vermez. Barbunya pilaki için gerekli malzemeler arasında 1 çay kaşığı şeker bulunmaktadır.

    Brokoli yemeğinin içine ne konur?

    Brokoli yemeğinin içine konabilecek bazı malzemeler: Kuru soğan; Patates; Havuç; Sarımsak; Domates salçası; Zeytinyağı; Limon suyu; Kesme şeker; Tuz. Ayrıca, brokoli yemeği et veya tavuk suyu ile de yapılabilir.

    Patlıcan çığıtma nasıl yapılır?

    Patlıcan çığırtma yapmak için gerekli malzemeler: 5 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 adet patlıcan (ince, uzun); 3-4 adet yeşil biber; 2 adet domates (rendelenmiş); 2 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. 2. Patlıcanları ve yeşil biberleri geniş bir tencereye ekleyin, kapağı kapalı şekilde orta ateşte kızartmaya bırakın. 3. Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın. 4. Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu ilave edin, kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. 5. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın. 6. Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin. Patlıcan çığırtma tarifi, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle yer alabilir.

    Taze Fasulye'den hangi yemekler yapılır?

    Taze fasulye ile yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır: taze fasulye yemeği; fasulye diblesi; taze fasulye kavurması; kıymalı taze fasulye yemeği; yeşil fasulye salatası; fasulye ekşilisi; taze fasulye mezesi; taze fasulye konservesi; taze fasulye mücveri; fırında yaz güveci; fasulye dizmesi; taze fasulye kızartması; taze fasulyeli kek; taze fasulyeli bulgur pilavı; turşu kavurması; barbunyalı taze fasulye; fasulye borani; taze fasulye oturtma; taze fasulye salatası; taze fasulye turşusu; taze fasulye yemeği; dondurucadan taze fasulye yemeği; mısır unlu taze fasulye kızartması; taze fasulye borani; zeytinyağlı havuçlu taze fasulye; taze fasulye ekşilemesi; tavuklu taze fasulye salatası; yoğurtlu taze fasulye çorbası; yumurtalı taze fasulye kavurması; patatesli taze fasulye; yeşil detoks çorbası. Ayrıca, taze fasulye ile taze fasulyeli tart, peynirli taze fasulye güveç, tavuklu taze fasulye gibi farklı yemekler de yapılabilir. Taze fasulye yemekleri için daha fazla tarif, yemek.com, lezzet.com.tr ve tr.pinterest.com gibi sitelerde bulunabilir.

    Tatlı patatesi en güzel hangi yemekle yenir?

    Tatlı patatesin en güzel hangi yemekle yenildiği kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak tatlı patatesle yapılabilecek bazı lezzetli yemekler şunlardır: Tatlı patates çorbası. Tatlı patatesli börek. Tatlı patatesli salata. Tatlı patates köftesi. Tatlı patatesli kek. Ayrıca tatlı patates; kızartılarak, cips haline getirilerek veya salatalara eklenerek de tüketilebilir.

    Yer elması en güzel nasıl pişirilir?

    Yer elmasının en güzel nasıl pişirildiğine dair bazı tarifler: Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi. Malzemeler: 9-10 adet yer elması, 1 adet havuç, 1 avuç pirinç, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı domates salçası, yarım limon. Hazırlanışı: Yer elmaları ve havuç limonlu suya konur, soğanlar kavrulduktan sonra yer elmaları eklenir ve diğer malzemelerle birlikte pişirilir. Yer Elması Yemeği Tarifi. Malzemeler: 500 g yer elması, 1 adet orta boy soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet havuç (isteğe bağlı), 1 adet patates (isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı domates salçası veya 2 adet rendelenmiş domates, 2 su bardağı su veya sebze suyu, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı limon suyu veya sirke. Hazırlanışı: Yer elmaları doğranıp limonlu suya konur, soğan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulup diğer malzemelerle birlikte pişirilir. Yer elması pişirirken, çok fazla pişirmenin yer elmasını dağıtabileceği, hafif diri kalmasının yemeğin dokusunu artıracağı unutulmamalıdır.

    Kaşarlı kırmızı biber nasıl yapılır?

    Kaşarlı kırmızı biber yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 adet kırmızı biber (kapya); 1 acı yeşil biber (isteğe bağlı); 4 yemek kaşığı sıvı yağ; kekik; kaşar rendesi. Yapılışı: 1. Biberleri yıkayıp tohumları ayıklayın ve dilediğiniz şekilde doğrayın. 2. Sıvı yağ gezdirdiğiniz tavaya biberleri alın ve biraz yumuşayana kadar soteleyin. 3. Üzerine kaşar rendesi ve kekik serpin. 4. Kaşarlar eriyince ocaktan alıp sıcak servis yapın. Ayrıca, fırında kaşarlı kırmızı biber yapmak için şu malzemeler gereklidir: 3 adet kırmızı kapya biber; 120 g Pınar kaşar peyniri; 10 g Pınar tereyağı; 5 g tuz; 5 g karabiber. Fırında kaşarlı kırmızı biber yapmak için: 1. Oda sıcaklığında erimiş tereyağı ile tuz ve karabiberi karıştırın. 2. Kırmızı biberleri ortadan ikiye kesin ve çekirdek kısımlarını temizleyin. 3. Hazırladığınız tereyağı karışımı ile biberleri iyice ovun. 4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine biberleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişirin. 5. Kaşar peynirini rendeleyip pişen biberlerin iç kısmına yerleştirin ve peynirler eriyip üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirin. 6. Sıcak olarak servis edin.

    Mandalinalı kereviz nasıl yapılır?

    Mandalinalı kereviz yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet orta boy kereviz; 2 adet orta boy patates; 6-7 mandalina; 1 limon; 1 büyük soğan; 1 havuç; 4-5 kaşık zeytinyağı; Tuz. Yapılışı: 1. Kuru soğan ve havuç yuvarlak dilimlenir, zeytinyağında kısık ateşte hafifçe kavrulur. 2. Kerevizler soyulup yıkanır ve yuvarlak dilimlenir. 3. Soğanların üzerine dizilir, tuz serpilir. 4. Patatesler de yuvarlak dilimlenir ve en üste dizilir, tuz serpilir. 5. En son suyu sıkılmış limon ve mandalinalar ilave edilir. 6. Tencerenin ağzı kapatılıp 20-25 dakika pişirilir. Alternatif bir tarif: Tencere orta ateşe alınır, zeytinyağı eklenir ve ısıtılır. Arpacık soğanlar tuz ve şeker ile 2 dakika kavrulur, havuç eklenip 2 dakika daha kavrulur. Kereviz, mandalina suyu ve limon suyu eklenip karıştırılır. Üzerine bezelye, mandalinalar ve tuz eklenir, karıştırılır. Kereviz yaprakları eklenir, tencerenin üstü yağlı kağıt ile kaplanıp 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Mandalina yerine greyfurt veya portakal suyu da kullanılabilir.

    Borş ne anlama gelir?

    Borş kelimesi, Rusça "borchtch" kelimesinden türemiş olup, pancar çorbası anlamına gelir. Ayrıca, "borş" kelimesinin diğer anlamları da bulunmaktadır: Mitoloji: Yuvarlak masa şövalyelerinden biri ve Lancelot'un yeğeni. Mitoloji: Kral Arthur'un gayrimeşru oğlu.

    Havuçlu patatesli mercimek çorbası nasıl yapılır?

    Havuçlu patatesli mercimek çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek; 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ; 1 adet kuru soğan; 1 adet patates; 1 adet havuç; 5 su bardağı sıcak su; 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (bulyon kullanılıyorsa 1 adet tablet bulyon); 1 yemek kaşığı limon suyu; Karabiber ve tuz; Üzeri için kırmızı biber, nane ve 1 kaşık tereyağı. Yapılışı: 1. Tencereye yağ konulur. 2. Yemeklik doğranan soğanlar eklenip hafif pembeleşene kadar kavrulur. 3. Patates ve havuç rendelenir. 4. Kırmızı mercimek yıkayıp süzülür. 5. Soğanların üzerine eklenip (havuç, patates ve mercimek) kısık ateşte karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur. 6. Bir bardak et suyu ve sıcak su eklenir. 7. Tuz, karabiber ve limon suyu ilave edilir. 8. Kaynayınca altı kısılır ve mercimekler iyice dağılana kadar arada karıştırılarak pişirilir. 9. En son blenderdan geçirilir. 10. Üzeri için tereyağda nane ve kırmızı biber yakılıp sıcak servis edilir. Püf noktaları: Mercimeği beyaz suyu çıkana kadar iyice yıkamak gerekir. Kullanılan mercimeğin cinsine göre çorbanın kıvamı daha koyu olabilir. Ocağın altını kapatmadan önce 1-2 bardak su ilavesinde bulunulabilir.