Buradasın
Mandalinalı kereviz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalinalı kereviz yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet orta boy kereviz 1;
- 2 adet orta boy patates 1;
- 6-7 mandalina 1;
- 1 limon 1;
- 1 büyük soğan 1;
- 1 havuç 1;
- 4-5 kaşık zeytinyağı 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Kuru soğan ve havuç yuvarlak dilimlenir, zeytinyağında kısık ateşte hafifçe kavrulur 1.
- Kerevizler soyulup yıkanır ve yuvarlak dilimlenir 1.
- Soğanların üzerine dizilir, tuz serpilir 1.
- Patatesler de yuvarlak dilimlenir ve en üste dizilir, tuz serpilir 1.
- En son suyu sıkılmış limon ve mandalinalar ilave edilir 1.
- Tencerenin ağzı kapatılıp 20-25 dakika pişirilir 1.
Alternatif bir tarif:
- Tencere orta ateşe alınır, zeytinyağı eklenir ve ısıtılır 3.
- Arpacık soğanlar tuz ve şeker ile 2 dakika kavrulur, havuç eklenip 2 dakika daha kavrulur 3.
- Kereviz, mandalina suyu ve limon suyu eklenip karıştırılır 3.
- Üzerine bezelye, mandalinalar ve tuz eklenir, karıştırılır 3.
- Kereviz yaprakları eklenir, tencerenin üstü yağlı kağıt ile kaplanıp 20 dakika kısık ateşte pişirilir 3.
Mandalina yerine greyfurt veya portakal suyu da kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: