Buradasın
Şakşuka patatesli nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli şakşuka yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet patates 13;
- 2 adet patlıcan 13;
- 3 adet yeşil biber 13;
- 1 adet kabak 15;
- 1 adet kapya biber 15;
- 4 adet domates 135;
- 6 diş sarımsak 135;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 15;
- 1 çay kaşığı karabiber 15;
- 1 çay kaşığı tuz 15.
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın ve tuzlu su dolu bir kaba alıp, acı sularının geçmesi için beklemeye alın 135.
- Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın 15.
- Tüm sebzeleri ayrı ayrı olacak bir kızartma tavasında kızdırdığınız sıvı yağda kızartın 15.
- Sosu için gerekli olan domatesleri minik minik doğrayın 1.
- Bir sos tavasına/tenceresine aldığınız zeytinyağında domatesleri hafifçe kavurmaya başlayın 1.
- Üstüne rendelenmiş sarımsak, tuz ve şekeri de ekledikten sonra kapağını kapatın ve sos kıvamına gelene dek, ara ara karıştırarak pişirin 1.
- Hazırladığınız sosu, kızarttığınız sebzelerin üstüne gezdirin ve ister bu şekilde ister de sosla harmanladıktan sonra servis edin 1.
Pişirme önerisi:
- Patlıcanları ayçiçek ve zeytinyağını karıştırdığınız kızgın yağda ya da fritözde de kızartabilirsiniz 1.
- Sebzeleri aynı anda kızartma yağı içerisine atmamaya özen gösterin 5.
Servis önerisi:
- Acı biberli sos ve taze kekikle servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: