Buradasın
Şakşuka patatesli nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli şakşuka tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet patates 14;
- 2 adet patlıcan 14;
- 3 adet yeşil biber 14;
- 1 adet kabak 14;
- 1 adet kapya biber 14;
- 2 su bardağı sıvı yağ 14;
- 4 adet domates 14;
- 6 diş sarımsak 14;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Patatesleri, patlıcanları, yeşil biberleri, kabakları ve kapya biberleri yıkayıp, küp küp doğrayın 1.
- Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve sebzeleri ekleyerek, orta ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Ayrı bir kapta, domatesleri rendeleyin veya ince ince doğrayın 1. Sarımsağı da ezin 1.
- Domatesleri, sarımsağı, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın 1.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra, hazırladığınız domates sosunu ekleyin ve iyice karıştırın 1. Düşük ateşte 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin 1.
- Patatesli şakşuka'nız servise hazır 1. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: