Buradasın
Portakallı lahana kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı lahana kavurması yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 450 gr Brüksel lahanası 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 adet arpacık soğan veya 1 orta boy soğan 15
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1
- 1/2 su bardağı portakal suyu 1
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1
- Tuz ve karabiber 1
Yapılışı:
- Dış kabukları ayıklanmış ve yıkanmış lahanaları tuzlu kaynar suda veya buharda pişirin 1.
- Pişen lahanaları ortadan ikiye bölün 1.
- Tereyağını tencereye alın, eriyince küçük doğradığınız soğanları iyice kavurun 1.
- Lahanaları ekleyip sote edin 1.
- Portakal kabuğu ve suyunu ekleyip 2 dakika pişirin 1.
- Ocaktan alıp limon suyunu ekleyip karıştırın 1.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Sıcak veya soğuk olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: