Buradasın
Yer elması en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yer elması en güzel şekilde şu şekilde pişirilebilir:
- Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi:
- Malzemeler: 500 gram yer elması, 1 portakalın suyu, yarım limonun suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıcak su, kıyılmış maydanoz 5.
- Yapılışı: Yer elmalarını soyup limonlu suda bekletin. Tencereye dizip üzerine portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında dinlendirin ve maydanoz serperek servis edin 5.
- Klasik Yer Elması Yemeği Tarifi:
- Malzemeler: 400 gram yer elması, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 adet patates, yarım yemek kaşığı pirinç, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker 12.
- Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Patates, havuç ve yer elmasını ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinç, şeker ve tuzu ekleyin, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin 12.
Bu tarifler, yer elmasının özgün tadını ve besleyici özelliklerini koruyarak lezzetli bir yemek deneyimi sunar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: