Buradasın
Havuçlu patatesli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu patatesli mercimek çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek 15;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ 15;
- 1 adet kuru soğan 15;
- 1 adet patates 15;
- 1 adet havuç 15;
- 5 su bardağı sıcak su 15;
- 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (bulyon kullanılıyorsa 1 adet tablet bulyon) 15;
- 1 yemek kaşığı limon suyu 15;
- Karabiber ve tuz 15;
- Üzeri için kırmızı biber, nane ve 1 kaşık tereyağı 15.
Yapılışı:
- Tencereye yağ konulur 1.
- Yemeklik doğranan soğanlar eklenip hafif pembeleşene kadar kavrulur 1.
- Patates ve havuç rendelenir 1.
- Kırmızı mercimek yıkayıp süzülür 1.
- Soğanların üzerine eklenip (havuç, patates ve mercimek) kısık ateşte karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur 1.
- Bir bardak et suyu ve sıcak su eklenir 1.
- Tuz, karabiber ve limon suyu ilave edilir 1.
- Kaynayınca altı kısılır ve mercimekler iyice dağılana kadar arada karıştırılarak pişirilir 1.
- En son blenderdan geçirilir 1.
- Üzeri için tereyağda nane ve kırmızı biber yakılıp sıcak servis edilir 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: