Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak çentmesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 orta boy kabak 15;
- 2 orta boy domates 15;
- 2 biber 1;
- bir tutam maydanoz ve dere otu 1;
- zeytinyağı 15;
- kırmızı toz biber 1;
- tuz 15;
- 1 çay bardağı su 1.
Yapılışı:
- Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyun 1.
- Doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin, iki dakika çevirin 1.
- Çentilmiş (küp doğranmış) kabakları, tuzu ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin 1.
- Altını kısın, kapağını kapatın ve kabak suyunu bırakana kadar beş dakika bekleyin 1.
- Kabak suyu azalınca bir çay bardağı su ekleyin, kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın 1.
- En geç on dakikaya pişecektir 1.
- Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz 1.
Kabak çentmesi tarifi, yörelere göre değişiklik gösterebilir; örneğin, Antalya mutfağında yapılan versiyonunda soğan ve sarımsak da kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: