Refika'nın Lazanya Tarifi için gerekli malzemeler: İç harcı için: 500 gram çift çekim dana döş kıyma; 2 adet orta boy soğan; 1 havuç (minik küpler halinde doğranmış); 3 çorba kaşığı domates salçası; 3 çorba kaşığı zeytinyağı; 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber; 3 çorba kaşığı sirke; 3 adet pembe domates (rendelenmiş); 2 defne yaprağı ve yarım dal biberiye. Beşamel sosu için: 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı; 2 çorba kaşığı un; 1 litre süt; 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber; 50 gram dil peyniri. Üzeri için: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi. Yapılışı: 1. Geniş bir tencerede kıymayı kavurun, üzerine rendelenmiş soğanları ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. 2. Doğranmış havuç, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyin. 3. Rendelenmiş domatesleri, defne yaprağı ve biberiyeyi ekleyip kaynayınca küçük ateşe alarak 30 dakika daha pişirin. 4. Beşamel sosu için tereyağı ve unu tencerede kavurun, sütü ekleyip çırparak karıştırın. 5. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. 6. Fırın kabına biraz kıyma ve beşamel sos yayın, üzerine 3 yaprak lazanya yerleştirin. 7. Sırasıyla, 3 çorba kaşığı bolonez sos, 4 çorba kaşığı beşamel sos ve yarım boğum dil peyniri ekleyin. 8. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın, en üste dil peyniri ve kaşar peyniri rendesi serpin. 9. 220 derece fırında 20 dakika pişirip 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Tarifin detaylı anlatımı ve püf noktaları için Refika'nın Mutfağı'nın YouTube kanalına başvurulabilir.