Buradasın
Kaşarlı kırmızı biber nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşarlı kırmızı biber yapmak için gerekli malzemeler:
- 4-5 adet kırmızı biber (kapya) 1;
- 1 acı yeşil biber (isteğe bağlı) 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- kekik 1;
- kaşar rendesi 1.
Yapılışı:
- Biberleri yıkayıp tohumları ayıklayın ve dilediğiniz şekilde doğrayın 1.
- Sıvı yağ gezdirdiğiniz tavaya biberleri alın ve biraz yumuşayana kadar soteleyin 1.
- Üzerine kaşar rendesi ve kekik serpin 1.
- Kaşarlar eriyince ocaktan alıp sıcak servis yapın 1.
Ayrıca, fırında kaşarlı kırmızı biber yapmak için şu malzemeler gereklidir:
- 3 adet kırmızı kapya biber 2;
- 120 g Pınar kaşar peyniri 2;
- 10 g Pınar tereyağı 2;
- 5 g tuz 2;
- 5 g karabiber 2.
Fırında kaşarlı kırmızı biber yapmak için:
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağı ile tuz ve karabiberi karıştırın 2.
- Kırmızı biberleri ortadan ikiye kesin ve çekirdek kısımlarını temizleyin 2.
- Hazırladığınız tereyağı karışımı ile biberleri iyice ovun 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine biberleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişirin 2.
- Kaşar peynirini rendeleyip pişen biberlerin iç kısmına yerleştirin ve peynirler eriyip üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirin 2.
- Sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: