• Buradasın

    Patlıcan çığıtma nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patlıcan çığırtma yapmak için gerekli malzemeler:
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 3 adet patlıcan (ince, uzun) 1;
    • 3-4 adet yeşil biber 1;
    • 2 adet domates (rendelenmiş) 1;
    • 2 diş sarımsak 1.
    Yapılışı:
    1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın 1.
    2. Patlıcanları ve yeşil biberleri geniş bir tencereye ekleyin, kapağı kapalı şekilde orta ateşte kızartmaya bırakın 1.
    3. Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın 1.
    4. Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu ilave edin, kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın 1.
    5. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın 1.
    6. Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin 1.
    Patlıcan çığırtma tarifi, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle yer alabilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patlıcan en güzel nasıl közlenir?

    Patlıcanın en güzel nasıl közleneceğine dair farklı yöntemler bulunmaktadır: Fırında közleme: Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra birkaç yerinden delinir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilen patlıcanlar, 220°C fırında 50 dakika közlenir. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kabukları soyulur. Mangalda közleme: Patlıcanlar doğrudan közlerin üzerine veya ızgara telinin üzerine yerleştirilir ve sık sık çevrilerek her tarafının iyice közlenmesi sağlanır. Ocakta közleme: Ocak gözü açılıp patlıcan, maşa yardımıyla alevin üzerine yerleştirilir ve her tarafının közlenmesi sağlanır. Kabukları tamamen yanıp içi yumuşadığında ocaktan alınır ve 10-15 dakika bekletilir. Közlenmiş patlıcan, salatalarda, mezelerde, yoğurtlu tariflerde ve bazı ana yemeklerde kullanılabilir.

    Patlıcan ezme için hangi patlıcan kullanılır?

    Patlıcan ezme için topan patlıcan kullanılması önerilir.

    Patlıcan cigirtma nerenin meşhur?

    Patlıcan çığırtması, özellikle Bergama yöresine ait bir yemektir. Ayrıca, Azerbaycan'da da "badımcan çığırtması" adıyla benzer bir yemek bulunmaktadır.