Azman Lahana Sarması Tarifi: Malzemeler: - 1 adet büyük boy lahana - 500 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu) - 1 su bardağı pirinç - 2 adet soğan (ince doğranmış) - 2-3 diş sarımsak (ezilmiş) - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) - 1 tatlı kaşığı nane - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 3 su bardağı su veya et suyu - Limon dilimleri (servis için) Hazırlanışı: 1. Lahana başının dış yaprakları temizlenir ve büyük bir tencerede kaynamış suya konulup yumuşaması sağlanır. 2. Yumuşayan lahana yaprakları dikkatlice çıkarılır ve soğumaya bırakılır. 3. Ayrı bir kapta, kıyma, pirinç, doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, nane ve domates salçası bir araya getirilerek iyice yoğrulur. 4. Soğuyan lahana yapraklarının ortasına bir miktar harç konularak sarılır ve tencereye yerleştirilir. 5. Tüm yapraklar sarıldıktan sonra, üzerine su veya et suyu dökülerek pişirmeye bırakılır. 6. Servis önerileri: Azman Lahana Sarması, sıcak olarak servis edilmelidir.