Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı pazı sarması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 bağ sarmalık pazı yaprağı (yaklaşık 30-40 yaprak) 1;
- 2 su bardağı su (pişirirken sarmaların üstüne tencereye eklenir) 1;
- 5 su bardağı su (pazı yapraklarını haşlamak için) 1;
- 2-3 limonun suyu (pişmeye yakın zamanda sarmaların üzerine eklenir) 1;
- İçi için:
- 2 su bardağı pirinç 1;
- 3-4 baş orta boy kuru soğan 1;
- 1 baş sarımsak 1;
- 2 çorba kaşığı domates salçası 1;
- 1-2 tane acı veya tatlı kırmızı biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1;
- Yarım tatlı kaşığı karabiber 1;
- Yarım tatlı kaşığı yenibahar 1;
- 1 tatlı kaşığı sumak 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 2 çorba kaşığı kuru nane 1;
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz 1;
- 1 çay bardağı saf zeytinyağı 1;
- 1 buçuk çorba kaşığı nar ekşisi 1;
- Göz ayarı tuz 1.
Yapılışı:
- Pazı yaprakları bol su ile yıkanır ve sapları kesilerek ayrı bir yere konulur 1.
- Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır 1.
- İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir 1.
- Aynı işlem pazı yaprakları bitinceye kadar tekrarlanır ve tüm pazılar süzgece koyulur 1.
- Ilımaya bırakılır 1.
- Bu esnada pazı sarmasının içi hazırlanmaya başlanır 1.
- Pirinçler yıkanır ve ayrı bir tencerenin içine boşaltılır 1.
- Orta ateşte tahta kaşıkla pirinçler kuruyuncaya kadar 1-2 dakika karıştırılır 1.
- Üstüne 1 çay bardağı zeytinyağı, baharatlar ve domates salçası eklenir 1.
- Ocağın üstünde kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika karıştırılır 1.
- Doğranmış sarımsak, soğan, ceviz ve biber harcın
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: