• Buradasın

    Zeytinyagli pazi sarmasi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zeytinyağlı pazı sarması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 bağ sarmalık pazı yaprağı (yaklaşık 30-40 yaprak) 1;
    • 2 su bardağı su (pişirirken sarmaların üstüne tencereye eklenir) 1;
    • 5 su bardağı su (pazı yapraklarını haşlamak için) 1;
    • 2-3 limonun suyu (pişmeye yakın zamanda sarmaların üzerine eklenir) 1;
    • İçi için:
      • 2 su bardağı pirinç 1;
      • 3-4 baş orta boy kuru soğan 1;
      • 1 baş sarımsak 1;
      • 2 çorba kaşığı domates salçası 1;
      • 1-2 tane acı veya tatlı kırmızı biber 1;
      • 1 tatlı kaşığı tarçın 1;
      • Yarım tatlı kaşığı karabiber 1;
      • Yarım tatlı kaşığı yenibahar 1;
      • 1 tatlı kaşığı sumak 1;
      • 1 tatlı kaşığı şeker 1;
      • 2 çorba kaşığı kuru nane 1;
      • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz 1;
      • 1 çay bardağı saf zeytinyağı 1;
      • 1 buçuk çorba kaşığı nar ekşisi 1;
      • Göz ayarı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Pazı yaprakları bol su ile yıkanır ve sapları kesilerek ayrı bir yere konulur 1.
    2. Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır 1.
    3. İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir 1.
    4. Aynı işlem pazı yaprakları bitinceye kadar tekrarlanır ve tüm pazılar süzgece koyulur 1.
    5. Ilımaya bırakılır 1.
    6. Bu esnada pazı sarmasının içi hazırlanmaya başlanır 1.
    7. Pirinçler yıkanır ve ayrı bir tencerenin içine boşaltılır 1.
    8. Orta ateşte tahta kaşıkla pirinçler kuruyuncaya kadar 1-2 dakika karıştırılır 1.
    9. Üstüne 1 çay bardağı zeytinyağı, baharatlar ve domates salçası eklenir 1.
    10. Ocağın üstünde kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika karıştırılır 1.
    11. Doğranmış sarımsak, soğan, ceviz ve biber harcın
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm Turkish kitchen scene with a wooden table displaying a bowl of olive-oil-drizzled dolma filling, surrounded by fresh ingredients like rice, onions, raisins, pine nuts, and herbs, with a steaming pot in the background.

    Zeytinyağli dolma içine ne konur?

    Zeytinyağlı dolma içi için gerekli malzemeler şunlardır: Pirinç: 1 su bardağı baldo pirinç. Soğan: 2 adet büyük boy soğan, ince doğranmış. Zeytinyağı: Yarım çay bardağı zeytinyağı. Kuş üzümü ve dolmalık fıstık: 2 yemek kaşığı kuş üzümü ve 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık. Baharatlar: 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın ve yarım çay kaşığı yenibahar. Sıcak su: 1 su bardağı sıcak su. Maydanoz ve nane: 1 tutam ince doğranmış maydanoz ve 1 tutam kuru nane. Hazırlanışı: 1. Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 2. Üzerine pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 3. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 4. Sıcak suyu ekleyip pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 5. Ocağı kapattıktan sonra harcı biraz dinlendirin.
    A sunlit Turkish kitchen counter displays vibrant green bell peppers stuffed with a fragrant mixture of rice, pine nuts, and herbs, drizzled with golden olive oil, alongside fresh tomatoes and a bowl of chopped parsley.

    En güzel zeytinyağlı dolma nasıl yapılır?

    En güzel zeytinyağlı dolma yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar takip edilebilir: Malzemeler: 10 adet dolmalık biber; 1 su bardağı pirinç; 1 adet büyük kuru soğan veya soğan tozu; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı İşte O Dolma Baharatlı Çeşni; 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1 çay kaşığı karabiber; 2 su bardağı sıcak su; yarım limon suyu. Yapılışı: 1. Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. 2. Dolmalık fıstıkları ekleyip biraz daha kavurun. 3. Pirinci ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. 4. Kuş üzümü, tuz, toz şeker, karabiber ve baharatı ekleyip karıştırın. 5. 1 su bardağı sıcak su ekleyerek pirinci hafif yumuşayana kadar pişirin. 6. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun ve tencereye dizin. 7. Üzerine sıcak su ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Zeytinyağlı dolmanın lezzetli olması için kaliteli zeytinyağı kullanılması ve iç harcın önceden kavrulmasına dikkat edilmelidir.
    A rustic Turkish kitchen counter displays fresh chard leaves, ground meat, chopped onions, washed rice, tomato paste, garlic, olive oil, and spices arranged neatly for preparing *pazı sarma*.

    Pazı sarma içine ne konur?

    Pazı sarmasının içine şu malzemeler konur: 1,5 çay bardağı kadar sıvı yağ; 1-1,5 yemek kaşığı salça; 1 su bardağı pilavlık bulgur; yarım su bardağı pirinç; yarım demetten az maydanoz; tuz, karabiber, pul biber, nane. Ayrıca, iç harcın içine kıyma da eklenebilir. İç harç, daha sonra sarma ile tekrar pişeceği için ilk başta çok fazla pişirilmemelidir; yarı diri bırakılmalıdır.
    A rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen holds a bowl of olive oil-drizzled vegetables surrounded by small jars of thyme, cumin, red pepper flakes, rosemary, and sumac, with fresh herbs scattered nearby.

    Zeytinyağlının içine hangi baharatlar konur?

    Zeytinyağlı yemeklerin içine konulabilecek bazı baharatlar: Fesleğen. Kekik. Biberiye. Pul biber. Karabiber. Defne yaprağı. Zerdeçal. Nane. Sumak. Anason. Ayrıca, kahvaltılık zeytinyağı sosları için kimyon, isot, kişniş gibi baharatlar da kullanılabilir.

    Zeytinyagli sarmanin püf noktası nedir?

    Zeytinyağlı sarmanın püf noktaları şunlardır: 1. Yaprak Seçimi: Taze ve ince damarlı yapraklar tercih edilmelidir. 2. İç Harç: Orta boy veya ince taneli pirinçler kullanılmalıdır. 3. Sarma İşlemi: Yaprakların damarlı kısmı içe gelecek şekilde yerleştirilmeli, iç harç yaprağın ortasına konulduktan sonra yanları ve alt ucu kapatılıp sıkı bir şekilde sarılmalıdır. 4. Pişirme: Sarmalar tencereye dizilirken alt kısma birkaç yaprak sermek, yanmayı engeller. 5. Dinlendirme: Piştikten sonra sarmaları en az 1-2 saat, mümkünse bir gün dinlendirmek, lezzetlerin iyice oturmasını sağlar.

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarması yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 300 gram asma yaprağı; 1 adet limon; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1,5 su bardağı sıcak su; 1/2 su bardağı zeytinyağı; 3 adet orta boy kuru soğan; 1,5 su bardağı pirinç; 1 su bardağı sıcak su; 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı nane; 1 çay kaşığı yenibahar; 1/2 çay kaşığı tarçın. Hazırlanışı: 1. Zeytinyağlı yaprak sarmanın iç harcını hazırlamak için yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 2. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. 3. Üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı koyup kavurmaya devam edin. 4. Ilık suda 5 dakika bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun. 5. Ardından sırasıyla 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın. 6. Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. 7. Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. 8. Her bir yaprağın orta kısmına hazırlayıp ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı paylaştırın. 9. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyerek yaprakları sıkı bir şekilde sarın. 10. Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın. 11. Hazırladığınız yaprak sarmaları, sıra halinde ve yan yana dizin. 12. Limon dilimleri ekleyip üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 13. 1,5 su bardağı sıcak su ve