Buradasın
Yaprak sarma kıyması nasıl yumuşak olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak sarma kıymasının nasıl yumuşak olacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, yaprak sarmanın daha yumuşak olması için uygulanabilecek bazı yöntemler şunlardır:
- Salamura yaprakların yumuşatılması 12. Salamura yapraklar, sarmadan önce 2-3 saat suda bekletilerek yumuşatılabilir 1.
- Maden suyu eklenmesi 14. Pişirme sırasında suya ek olarak bir miktar sade maden suyu kullanmak, yaprakların daha yumuşak olmasını sağlar 14.
- Sodalı pişirme 4. Tencereye dizilen sarmaların yumuşaması için pişirmeden önce içine bir adet sade soda eklemek etkili olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: