Buradasın
Yaprak sarma kıyması nasıl yumuşak olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak sarmanın kıymasının yumuşak olması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Yaprakların Hazırlanması: Salamura yaprakları ılık suda 2-3 saat bekletmek onları yumuşatmaya yardımcı olur 14.
- Maden Suyu Kullanımı: Tencereye 1 su bardağı maden suyu eklemek, yaprak sarmaların daha iyi pişmesini ve lokum gibi yumuşak olmasını sağlar 1.
- Tek Tek Dizme: Yaprakları tek tek açarak tencerenin dibine sermek, üstte pişen sarmaların tencereye yapışmasını ve yırtılmasını engeller 1.
- İç Harcın Islatılması: Pirinci önceden ıslatmak, pişmesini hızlandırır ve yaprak sarmaların daha lezzetli olmasını sağlar 1.
- Pişirme Yöntemi: Kısık ateşte pişirmek, sarmaların dağılmaktan korunmasını ve daha lezzetli olmasını sağlar 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: