Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizi sarma yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Hindistan Cevizli Muzlu Sarma Tarifi:
- Malzemeler: 2 adet olgun muz, 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi, 1 su bardağı yulaf ezmesi, 2 yemek kaşığı bal veya agave şurubu, yarım çay kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi (isteğe bağlı) 1.
- Hazırlanışı:
- Muzları soyup çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin 1.
- Bir karıştırma kabına muz püresini, yulaf ezmesini, hindistan cevizi rendesini, bal veya agave şurubunu, tarçını ve isteğe bağlı olarak fıstık ezmesini ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin 1.
- Karışımı, bir parça streç film veya yağlı kağıt üzerine eşit şekilde yayın 1.
- Karışımın kenarlarından tutarak dikkatlice sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin 1.
- Dinlendikten sonra sarma, dilimlenerek servis edilebilir 1.
- Hindistan Cevizli Damla Sakızlı Sarma Tarifi:
- Malzemeler: 1 kg süt, 1.5 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı margarin, 2 parça dövülmüş damla sakızı 2.
- Hazırlanışı:
- Un, şeker ve sütü tencerede karıştırarak ocağa alın ve kaynayıncaya kadar pişirin 2.
- Kaynadıktan sonra damla sakızı ve vanilyayı ilave ederek altı kapatın 2.
- Mikserle 5 dakika çırparak pürüzsüz hale getirin 2.
- Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt sererek tabanı hindistan cevizi ile kaplayın 2.
- Üzerine muhallebi döküp yayarak soğumasını bekleyin 2.
- Diğer yanda krema ve krem şantiyi çırpıp soğuyan tatlının üzerine sürün 2.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra en tarafından 2, boy tarafından 5 parçaya kesin 2.
- Her parçayı rulo şeklinde sararak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: