Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizli sarma yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı süt 1;
- 1 yemek kaşığı nişasta 1;
- 4 yemek kaşığı un 1;
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 1;
- 2,5 yemek kaşığı kakao 1;
- 1 vanilya 1;
- 1 paket krem şanti 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 su bardağı Hindistan cevizi 1;
- Arasına istenirse muz 1.
Yapılışı:
- Sütü, nişastayı, unu, kakaoyu ve vanilya şekerini tencereye koyup karıştırın 1.
- Ocakta pişirirken diğer tarafta 1 çay bardağı süt ve krem şantiyi çırpın 1.
- Borcamın altına Hindistan cevizi serpin, üzerine kakaolu muhallebiyi yayın 1.
- Ardından krem şantiyi yayın ve 2 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Uzun şeritler kesin, rulo şeklinde sarın ve servis yapın 1.
Alternatif olarak, saray sarması tarifi:
- 2 poşet krem şanti 2;
- 2 su bardağı Hindistan cevizi 2;
- 2 su bardağı soğuk süt 2;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 litre süt 2;
- 2 yemek kaşığı kakao 2;
- 1,5 su bardağı un 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (kakaolu muhallebi için) 2;
- Fındık içi, toz Antep fıstığı (üzeri için) 2.
Saray sarması yapımı:
- Sütü, şekeri, unu ve kakaoyu tencereye alıp karıştırın 2.
- Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, tereyağı ve vanilyayı ekleyin 2.
- Soğuyan muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine yayın 2.
- Krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürün ve buzdolabında dinlendirin 2.
- Dilimleyip rulo şeklinde sarın, üzerine fındık ve Antep fıstığı serpin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: