Yaprak sarma ekşisi yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 yemek kaşığı biber salçası; Yarım çay bardağı zeytinyağı (65 ml); Yaklaşık bir çay bardağı sıcak su (125 ml). Yapılışı: 1. Küçük bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı alınır. 2. Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir, iyice karıştırılır. 3. Bir yemek kaşığı da nar ekşisi eklenir. 4. Yaklaşık 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve bir iki fokurdadıktan sonra altı kapatılır. Bu karışım, yaprak sarmaların üzerine dökülerek sos olarak kullanılır. Nar ekşisi bulunamadığı durumlarda, toz sumak ve biraz limon tuzu ile ekşilik sağlanabilir.