• Buradasın

    Pazı Sarması yaparken yapraklar nasıl haşlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish kitchen scene with fresh chard leaves being dipped into a steaming pot of boiling water, a wooden spoon nearby, and a colander ready for draining, evoking a warm, traditional cooking atmosphere.
    Pazı sarması yaparken yaprakların haşlanması için şu adımlar izlenir:
    1. Kaynar suya batırma: Pazı yaprakları bol su ile yıkandıktan sonra sapları kesilerek ayrı bir yere konulur 3. Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır 3.
    2. Haşlama: Kaynar tuzlu suda pazı yaprakları 15-20 saniye kadar haşlanır 2.
    3. Soğuk suya alma: Hemen ardından soğuk suya alınır 2.
    4. Bekletme: Yapraklar yaklaşık bir otuz saniye soğuk suda bekletilir 1.
    Fazla bekletilirse veya ocakta kaynatılırsa yapraklar eriyebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarması yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 300 gram asma yaprağı; 1 adet limon; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1,5 su bardağı sıcak su; 1/2 su bardağı zeytinyağı; 3 adet orta boy kuru soğan; 1,5 su bardağı pirinç; 1 su bardağı sıcak su; 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı nane; 1 çay kaşığı yenibahar; 1/2 çay kaşığı tarçın. Hazırlanışı: 1. Zeytinyağlı yaprak sarmanın iç harcını hazırlamak için yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 2. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. 3. Üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı koyup kavurmaya devam edin. 4. Ilık suda 5 dakika bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun. 5. Ardından sırasıyla 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın. 6. Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. 7. Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. 8. Her bir yaprağın orta kısmına hazırlayıp ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı paylaştırın. 9. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyerek yaprakları sıkı bir şekilde sarın. 10. Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın. 11. Hazırladığınız yaprak sarmaları, sıra halinde ve yan yana dizin. 12. Limon dilimleri ekleyip üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 13. 1,5 su bardağı sıcak su ve

    Pazı en güzel nasıl pişirilir?

    Pazının en güzel nasıl pişirildiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak pazı ile yapılan bazı yemek tarifleri şu şekildedir: pazı yemeği; pazı çorbası; pazı sarması; pazı borani; pazı kavurma; pazılı gözleme; pazı roll; pazılı kiş. Ayrıca, pazı ile yapılan tariflere şu sitelerden de ulaşılabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; ardaninmutfagi.com.

    Pazı yapraklarına hangi iç konur?

    Pazı yapraklarına konabilecek iç harçlardan bazıları şunlardır: Kıyma. Pirinç veya bulgur. Lor peyniri. Pazı yapraklarına konabilecek iç harç, damak zevkine göre değişebilir.