En güzel poğaçanın hangi margarinle yapıldığı konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, oda sıcaklığında eritilmiş margarin kullanarak yapılan poğaçaların lezzetli olduğu belirtilmektedir. İşte margarinli poğaça için genel bir tarif: Malzemeler: - 500 gram un - 200 gram margarin (oda sıcaklığında) - 1 su bardağı süt (ılık) - 1 paket instant maya (10 gram) - 1 adet yumurta (sarısı üzeri için, beyazı hamura) - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı şeker - İsteğe bağlı olarak iç harç (peynir, zeytin, patates vb.) Hazırlanışı: 1. Un, tuz ve şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. 2. Ortasını açarak margarini koyun ve ılık süt ile yumurta akını ekleyin. 3. Instant mayayı da ilave ettikten sonra, malzemeleri bir spatula yardımıyla karıştırın. 4. Hamurunuzun kıvamını ayarlamak için yavaş yavaş un eklemeye devam edin ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. 5. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp avuç içinde açın ve iç harç koyarak kapatın. 7. Poğaçaları yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.