Buradasın
Zeytinli peynirli poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinli peynirli poğaça yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 1;
- 2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 yumurta 1;
- 2 çay bardağı yoğurt 1;
- 4 yemek kaşığı ılık su 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 1 çay kaşığı kuru kekik 1;
- Tuz 1.
İç harcı için:
Üzeri için:
Yapılışı:
- Un, zeytinyağı, yumurta, yoğurt, ılık su, instant maya, kekik ve tuzu bir kapta karıştırın 1. Malzemeler özleşene kadar yoğurun 1.
- Üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda 45-50 dakika dinlendirin 1.
- Kurutulmuş domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın 1. Üzerine dilimlenmiş zeytinleri ve küp şeklinde doğradığınız peynirleri ekleyip karıştırın 1.
- Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle az açın 1. Ortasına harçtan koyup hamurun uçlarını ortada birleştirin 1. Elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu veya susam serpin 1. 30 dakika daha dinlendirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 1. Ilık olarak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için tarifsofrasi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: