Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinli poğaça yapımı için gerekli malzemeler:
- 1/2 su bardağı siyah zeytin 1;
- 5,5-6 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 paket yaş maya 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1.
Yapılışı:
- Su, süt, maya ve şekeri bir kabın içinde karıştırarak mayayı ekleyin ve mayayı aktive edin 1.
- İçine yoğurt, tuz ve azar azar unu ekleyin 1.
- Hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, elinizle yassılaştırıp içine çekirdeksiz siyah zeytin koyarak tekrar yuvarlayın 1.
- Yağlı kağıt üzerine poğaçalarınızı dizin 1.
- Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp fırına verin 1.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar 30-35 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin 1.
- Ardından fırından zeytinli poğaçaları çıkarıp oda sıcaklığında soğutun ve servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: