Soğanlı yoğurt mezesi hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 kase süzme yoğurt; 20 adet arpacık soğan; 1 baş sarımsak; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı (silme) tuz; Sosu için: 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım kahve fincanı nar ekşisi, yarım kahve fincanı su. Hazırlanışı: 1. Soğanları ve sarımsakları soyup bir kasede zeytinyağı ve tuzla karıştırın. 2. Karışımı fırın poşetine alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 3. Fırından çıkarıp bir kenara alın. 4. Bir tavaya sos için gerekli olan zeytinyağını alın, yağ kızınca baharatları ekleyip soğanları bu baharatın içine atarak birkaç dakika daha soteleyin. 5. Süzme yoğurdu biraz tuzla karıştırıp bir servis tabağına alın, üzerine sotelediğiniz baharatlı soğanları ekleyin ve ılık servis edin. Ayrıca, karamelize soğanlı yoğurt mezesi için şu malzemeler ve yöntem kullanılabilir: 4 adet orta boy kuru soğan; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı su; Yarım çay kaşığı tuz, kimyon, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber, karabiber; 2 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 su bardağı süzme yoğurt. Hazırlanışı: 1. Soğanların kabuğunu soyup yıkayın ve dörde bölün. 2. Katmanlarını elinizle tek tek ayırın. 3. Geniş bir tavaya sıvı yağ dökün, soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. 4. Üzerine toz şeker serpin ve karamelize olana kadar karıştırın. 5. İki-üç yemek kaşığı su ekleyip tavanın kapağını kapatarak orta kısık ateşte iki dakika pişirin. 6. Hazırladığınız karamelize soğanı bir kaba alın, üzerine baharatları ekleyip karıştırın. 7. Süz