Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında çok çeşitli mezeler bulunmaktadır. İşte bazı örnekler:
- Humus 12. Nohut, tahin, limon suyu, sarımsak ve kimyonla hazırlanır 1.
- Haydari 13. Süzme yoğurt, sarımsak, dereotu, nane ve zeytinyağı ile yapılan hafif bir meze 1.
- Acılı Ezme 12. Domates, soğan, biber, maydanoz ve baharatlarla hazırlanır 1.
- Şakşuka 12. Kızartılmış patlıcan, kabak, biber ve domates sosuyla hazırlanan sıcak veya soğuk meze 1.
- Patlıcan Salatası 1. Közlenmiş patlıcan, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağıyla yapılır 1.
- Zeytinyağlı Sarma 1. Asma yaprağına pirinç, soğan, kuş üzümü, çam fıstığı ve baharatlar doldurularak sarılır 1.
Bu liste, Türk mutfağındaki mezelerin sadece bir kısmını içermektedir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: