Akciğer rahatsızlığı olan kişilerin tüketmemesi gereken bazı besinler şunlardır: İşlenmiş gıdalar: Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş etler. Şeker ve şeker içeren gıdalar: Her türlü tatlı, bisküvi, çikolata, makarna, kurabiye, börek, çörek, açma, poğaça. Kızartılmış gıdalar: Her türlü kızartma. Ambalajlı ürünler: Kraker, grisini, bisküvi, galeta gibi ürünler. Tütsülenmiş ve füme gıdalar: Tütsülenmiş et ürünleri, füme balıklar. Reçeller ve şuruplar: Her türlü reçel ve şurup. Hazır çorbalar: Her türlü hazır çorba. Bal ve pekmez: Bal ve pekmez. Baharatlı gıdalar: Her türlü baharatlı yiyecek. Hastalıklarda beslenme programlarının kişiye özel olarak sağlık durumuna uygun şekilde hazırlanması gerekir.