Antakya usulü humus yapmak için gerekli malzemeler: 3 çay bardağı kuru nohut; 1 çay bardağı tahin; 1 tatlı kaşığı kimyon; Süslemek için: yarım limon, 1 adet orta boy domates, 1 adet sivri biber (kırmızı veya yeşil), 4 adet kornişon salatalık turşu, zeytinyağı, pul biber, kimyon, birkaç dal doğranmış maydanoz. Yapılışı: 1. Nohutları akşamdan ayıklayıp yıkayın ve ıslayın. 2. Nohutların suyunu süzün, uygun bir tencereye alın, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kettle kaynar su ekleyin. 3. Nohutlar kaynamaya başlayınca altını biraz kısın ve kapağı yarı açık şekilde pişmeye bırakın. 4. Nohutlar lokum gibi pişince altını kapatıp ılımalarını bekleyin. 5. Nohutları rondoya alın, üzerine haşlama suyundan 1 su bardağı ilave edip iyice çekin. 6. İçine kimyonu ekleyip biraz daha çekin. 7. Tahin ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çekin. 8. Karışımı bir cam kaseye alın. 9. Servis edeceğiniz kadarını servis tabağına alın ve önce artı şeklinde 1 çizgi pul biber, 1 çizgi kimyon olacak şekilde süsleyin. 10. Üzerine saydığınız malzemeleri ekleyip tabağın ortasında incecik doğranmış maydanoz üzerine zeytinyağı gezdirin ve 2 dilim limon koyun. Artan humus, buzdolabında 3 gün saklanabilir.