Buradasın
En güzel zeytinyağlı sarımsaklı kabak mezesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel zeytinyağlı sarımsaklı kabak mezesi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 10 adet minyatür kabak 1;
- 1 su bardağı su 1;
- bir tutam toz şeker 1;
- tuz, karabiber 1;
- yarım limonun suyu 1;
- yarım kahve fincanı zeytinyağı 1;
- 3 diş rendelenmiş sarımsak 1;
- 5-6 dal dereotu 1.
Yapılışı:
- Kabaklar, kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizlenir ve uç kısımları koparmadan bıçakla dörde bölünür 1.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alınıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber eklenir 1.
- Ocakta diri kalacak şekilde haşlanır, delikli kepçeyle alınıp servis tabağına aktarılır 1.
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsak karıştırılıp kabağın üzerine gezdirilir 1.
- Kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır 1.
Alternatif olarak, yemek.com sitesinde yer alan zeytinyağlı kabak meze tarifi de değerlendirilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: