Buradasın
En güzel zeytinyağlı sarımsaklı kabak mezesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel zeytinyağlı sarımsaklı kabak mezesi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet kabak 12;
- 1 adet soğan 12;
- 1 adet havuç 12;
- 2 diş sarımsak 12;
- 1 kase süzme yoğurt 12;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 4.
Hazırlanışı:
- Soğanları piyazlık doğrayın ve kavurun 12.
- İnce ince yuvarlak doğradığınız havuçları ekleyip kavurmaya devam edin 12.
- Kabuklarını soymadan yıkadığınız kabakları yarım ay şeklinde doğrayın ve kavrulan soğan ve havucun üzerine ekleyin 12.
- Kabaklar ve havuçlar yumuşayınca servis tabağına alın 12.
- Sarımsakla hazırladığınız yoğurdu üzerine dökün 12.
- Zeytinyağında kırmızı toz biber kızdırarak üzerinde gezdirin ve servis edin 12.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: